måndag, februari 25, 2008

Lite blandade nyheter

Nu har det aterigen gatt ett tag sedan jag hade mojlighet att skriva och mycket har hant sedan dess. I onsdags fick vi antligen mojlighet att flytta in i det nya huset. Vi har varsitt sovrum och delar kok, vardagsrum, dusch och toalett. Huset ar rymligt, men ligger lite pa avstand sa det kanns inte riktigt som om vi bor pa campus langre. Det ar riktigt skont att sova i ett rum dar det inte regnar in genom taket. Dessutom ar Minna och Stina trevliga att bo tillsammans med. Nu far jag antligen prova pa att bo i ett studentkollektiv :) Nar vi flyttade in var hantverkarna fortfarande kvar och medan de fortfarande holl pa sa kom ett stadteam. Hela huset var fullt med folk sa till slut moblerade vi och stadade sjalva. Forresten sa har vi faktiskt haft regn inomhus aven i huset. Nar Stina kom hem i fredags hade varmvattenberedaren gatt sonder sa det sprutade kokhett vatten rakt ut i grovkoket. Det kom dock snabbt en rormockare som fixade problemet.

Att det regnar in ar annars ganska vanligt har i Namibia, man raknar inte riktigt med att det skall bli regn. I lordags var vi pa Maurua mall som ar Namibias storsta kopcentra. Nar vi var inne och handlade mat borjade det aska och lamporna blinkade i affaren. Strax darpa borjade det regna och det drojde inte lange forran det borjade droppa genom taket pa affaren. Vi kande oss lite bekymmrade eftersom det rann genom lamparmaturer, men det verkar inte ha blivit nagon kortslutning.

Pa kvallen var vi och at middag pa Roof of Africa och jag fick antligen traffa Pricilla. Hon kande inte igen mig forst eftersom jag andrat harfarg sedan hon sag mig sist. Det var trevlig att ata middag dar men tydligen ar det numer bara gaster pa hotellet som ater dar. Tidigare hade de biljardbord, men det ar borta nu och det ar sakert en av orsakerna till att folk inte kommer dit langre. Sedan har ju agarna skilt sig sa Trosten och hans kompisar sitter inte i baren pa kvallarna langre ovh da blir det ocksa lite lugnare. Vi hade dock trevligt och fick mojlighet att umgas med de som jobbar dar. Regina som jobbade i koket forra gangen jag var dar ar numera chef i koket, dessutom pluggar hon till att bli kock pa riktigt. Det som gjorde mig riktigt glad var att hon berattade att jag ver den som fatt henne att vaga tro pa att hon kunde vara nagot annat an en assistent i koket.

Igar var vi ute och prommenerade bortanfor UNAM dar det finns lite kullar. Det visade sig ocksa att det ar ett stalle dit folk kommer for att kora terrang. En bil korde rakt igenom en lerdamm och satt sedan fast dar i typ 20 minuter. Forstod inte riktigt meningen med det.

Imorgon skall jag ha min forsta intervju och pa onsdag borjar antligen vara forelasningar

Inga kommentarer: